search

מני ברזילי

חוקר השפעות טכנולוגיות על חברות ואיש סייבר

הרצאות וסדנאות

לחשוב כמו יזם


לבנות ארגון שפורץ קדימה ללא מעצורים

ללמוד את סודות היזמות ואת תפיסת העולם, הטכניקות הפרקטיות, הכלים, המתודולוגיות שאיתם אפשר לשבור את מגבלות הקיים, ולהוביל להישגים יוצאי דופן.

חדשנות או למות: אף אחד לא גדול מדי מכדי להיכשל.

הקלישאות לפח: תשכחו את מה שלימדו אתכם על חדשנות.

האמנות הסודית של הכישלון.

מלכודת הבינוניות של האנשים המוכשרים.

לאמץ את התכונה הכי חשובה שיש לכל יזם מצליח אשליית הפרודוקטיביות: על אנשים עסוקים שלא מתקדמים.

לחשוב גדול, לתכנן קטן ולזוז מהר יותר מכולם.

סדנא אינטראקטיבית הכוללת תכנון אסטרטגי אישי.

משך הסדנא – החל מ- 4 ועד 8 שעות.

לקבלת הצעת מחיר

סדנה לחשיבה יזמית


מפגש ראשון – דרכו של היזם (איך להצליח בענק באמצעות צעדים קטנים)

  • "לחשוב גדול, להתחיל קטן ולזוז מהר" – פתיחה (30 דקות) – אי אפשר לשפר סוסים ולקבל מכוניות. מי שרוצה להמציא מכונית בעולם של סוסים צריך לדעת כיצד לאתגר את הנחות הייסוד, להעז להטיל ספק במה שאחרים רואים עובדה מוגמרת, ולנסות לעשות דברים שאף אחד לא עשה קודם. רב החברות והמנהלים לא יודעים ולא מוכנים לעשות זאת. לכן, נדמה ששוב ושוב השינויים הגדולים בעולם מגיעים מחברות קטנות ולא צפויות. זו לא הייתה בארנס אנד נובל שהמציאה את האייפון, לא הילטון שהמציאה את Airbnb, לא גוגל שהמציאה את פייסבוק ולא בלוקבאסטר שהמציאה את נטפליקס. בחלק זה נלמד מה סטארטאפים עושים אחרת, ואיך מייצרים מציאות חדשה בעולם מיושן.
  • "אמנות הכישלון" – פעילות אינטראקטיבית (60 דקות) – הניסיון האנושי והטבעי לחמוק מכישלונות מוביל כמעט תמיד לכישלונות גדולים יותר וכואבים הרבה יותר. כשאנחנו מקדמים רעיון כלשהו, אנחנו מוצפים ברצון עז לדחות את נקודת המפגש עם המציאות, כדי שלא נשמע, חלילה וחס, שהרעיון שלנו לא טוב. גישה זו מובילה להעצמת נקודת הכישלון. אנחנו מגלים מאוחר מדי ולאט מדי שהתקדמנו בכיוון הלא נכון. העיקרון החשוב ביותר כלפי כישלון הוא – אם משהו לא הולך להצליח, כדאי שנגלה את זה בשלב מוקדם ככל האפשר. וזאת על אף שכל האינסטינקטים שלנו מנסים לגרום לנו לפעול אחרת. בחלק הזה בסדנה נלמד על הטכניקות המבריקות בהן חברות גדולות עושות שימוש בשביל לזהות בזריזות במה כדאי להשקיע ומה כדאי לזנוח. ואז, בפעילות אינטראקטיבית, נבנה בעצמנו מבחני ולידציה שיאפשרו לכל אחד מהמשתתפים להגיע להישגים יוצאי דופן, במעט מאוד סיכון.
  • הפסקה (15 דקות)
  • לחשוב גדול, להתחיל קטן ולזוז מהר – יישום בפועל (60 דקות) – בחלק מרתק זה, ידרשו המשתתפים לפעול ליישום השלב הראשון של התוכנית אותה הם גיבשו בפעילות האינטראקטיבית. מטרת החלק הזה הוא לבחון האם הצליח כל משתתף לגבש תוכנית אפקטיבית אשר מאפשר לזוז מהר ללא סיכון.
  • השוואת תוצרים והפקת לקחים, שיפור התוכנית, הצבת יעדים להמשך, וקצת על המפגש הבא (45 דקות)

 

מפגש שני – אשליית הפרודוקטיביות (מ- "עסוק" ל- "פרודקטיבי")

  • אשליית הפרודוקטיביות (30 דק') – מדוע אנשים שעובדים מאוד קשה מרגישים שהם לא מתקדמים לשום מקום? מדוע כאשר אנחנו מסתכלים לאחור על החודשים שעברו, נדמה שעבדנו המון והשגנו מעט? מדוע יש כאלה "שיודעים" איך כל הזמן להתקדם ויש כאלה שרצים כל הזמן במקום? בחלק זה נלמד על אשליית הפרודוקטיביות. השגיאות שכולנו עושים בניהול הזמן והקשב שלנו. נתכנן יחד את השבועות הקרובים של המשתתפים שיובילו ליצירת מציאות חדשה הן במקום העבודה והן בחיים הפרטיים.
  • "תיכנון משימות ויעדים" – פעילות אינטראקטיבית (60 דקות) – בשלב זה כל אחד מהמשתתפים יבנה מחדש את "רשימת המשימות שלו", יגדיר תהליכי אוטומציה, ויתכנן את הזמן ביומן לשם הגברה משמעותית של הפרודקטיביות שלו.
  • הפסקה (15 דק')
  • איך חושבים כמו יזם? (45 דק') – המשתתפים ילמדו איך להשתרר מקיבעונות חשיבתיים ולהחליפם בחשיבה גמישה ויצירתית. יזמים הם אנשים עם צורת חשיבה שונה. הם רואים הזדמנות במקום בו רב האנשים רואים מציאות קבועה. הם רואים דרך במקומות שאחרים רואים קיר. אפשר להיות יזם בכל דבר שאתה עושה, בפתיחת עסק, בבישול, באמנות, בכתיבת מסמכים, בגידול הילדים, ועוד. בסוף החלק הזה המשתתפים יוכלו להביט על העולם בעיניים חדשנות.
  • השוואת תוצרים והפקת לקחים, שיפור התוכנית, הצבת יעדים להמשך, וקצת על המפגש הבא (45 דקות)

מפגש שלישי – כלי העבודה של העתיד

  • כלים פרקטיים לתנועה מהירה (30 דק') – העוזרת האישית שלי היא אחת אנשים המרשימים שיצא לי לעבוד איתם. היא בוחרת לי את הטיסות, מזמינה מלונות, מתאמת לי פגישות, מדבר עם לקוחות, מבצעת מחקרי אינטרנט ועוד. קשה לי לחשוב מה הייתי עושה בלעדיה. אבל אם לומר את האמת, למרות שאנחנו כבר חברים טובים, מעולם לא פגשתי אותה. היא סטודנטית לתואר שני בסרביה. שכרתי אותה אחרי שראיינתי כ- 40 מועמדים מ- 18 מדינות. וזה כלי אחד מאוסף כלים חשובים שהשימוש המושכל בהם יכול לייצר יתרון יחסי משמעותי. בחלק זה נכיר את הכלים הללו, ונלמד את לעשות בהם שימוש מייטבי.
  • פעילות אינטראקטיביות (60 דק') – שימוש בפועל בכלי העבודה של העתיד (מערכות AI כגון ChatGPT ואחרות) בשביל לקדם את המיזם ולייצר הישגים משמעותיים בזמן קצר.
  • הפסקה (15 דק')
  • מי שרוצה לרוץ מהר – רץ לבד. אבל מי שרוצה לרוץ רחוק – רץ ביחד. פעילות אינטראקטיביות (75 דק')

לקבלת הצעת מחיר

לקוחות מספרים ש...

אודות המרצה


מני עוסק בחיזוי התפתחויות טכנולוגיות והשלכותיהן על האנושות, החל מהאדם הפרטי (חיי היום יום, מערכות יחסים, התא המשפחתי, חינוך וכו') אל העולם העסקי (מודלים עסקיים חדשים, חדשנות טכנולוגית, מתחרים לא קונבנציונליים וכו') וכלה בהשפעה על מערכת היחסים בין מדינות (זירות כלכליות חדשות, מטבעות קריפטוגרפים, מלחמות סייבר ובכלל).
מני ברזילי הוא מומחה אבטחת מידע וסייבר, בתוך כך עוסק רבות בפעילות מחקרית ואנליסטית הקשורה במגמות טכנולוגיות ועסקיות בארץ ובעולם. מני כותב במגזינים ושותף פעיל בקבוצות עבודה ומחקר מקצועיות ואקדמאיות בתחומי הטכנולוגיה. כמו כן, מתפקד כיו"ר ועדת הביקורת של אגודת הסטודנטים של האו"פ.

לקבלת הצעת מחיר

לקוחות שהמרצה היה אצלם

whatsapp